🔻در سال ۱۹۸۹ میلادی،‌ سازمان ملل متحد پیشنهاد داد تا با تمرکز و توجه جدی بر مسائل جمعیتی حول محور برنامه‌ها و سیاست‌های کلی توسعه‌ای و نیاز جدی به یافتن راه حل برای رشد بی رویه جمعیت این روز به عنوان "روز جهانی جمعیت" از سوی تمام کشورهای جهان در نظر گرفته شود.


🔻اداره جمعیت سازمان ملل متحد، جمعیت کل انسان‌هایی که تاکنون در تاریخ بشریت متولد شده‌اند را حدود ۱۰۸ میلیارد نفر برآورد می‌کند. بنابراین با احتساب جمعیت هفت میلیارد نفری امروز جهان، این تعداد یک پانزدهم از کل جمعیت تاریخ بشری را شامل که رقم قابل توجهی محسوب می‎گردد.


🔻رشد بی رویه جمعیت بدون توجه به وجود ظرفیتها و زیرساختهای لازم از جمله امکانات اولیه زندگی چون خوراک، پوشاک، مسکن و امکانات اولیه بهداشتی، کشورها را با مشکلات بسیاری از قبیل فقر و بحران‎های اقتصادی، بحران آب، کمبود غذا و رشد حاشیه نشینی مواجه می‎سازد.

 

🔻تحقیقات نشان داده بین رشد شتابان و بی رویه جمعیت با میزان مهاجرت و حاشیه نشینی رابطه معناداری وجود دارد. عدم دسترسی به امکانات اولیه بهداشتی و آموزشی فقر و بروز انواع آسیب‎های اجتماعی از نتایج این روند محسوب می گردد.


🔻افزایش ابتلای کودکان به بیماری آسم طی دو دهه گذشته به ویژه در نقاط حاشیه نشین، در اثر افزایش آلاینده های زیست محیطی، تولید روز افزون خودروها و رشد کارخانجات تولیدی در پاسخ به جمعیت در حال رشد، تنها نمونه ی کوچکی از عوارض ناشی از رشد نامتناسب جمعیت می باشد.


goo.gl/NtGHGi

〰〰〰〰〰〰

🆔 @imamalisociety