🌀 وقتی صحبت از فقر می شود، بسیاری فکر می کنند فقر وضعیتی ویژه نیست، چون این روزها خیلی ها در زندگی شان مشکل مالی دارند یا هنوز نیمه ماه نشده، سهم عمده درآمد ماهیانه شان خرج میشود و قسط های ماشین، خانه و غیره، شرایط را بر آنها تنگ می کند.


⏪ معنای واقعی فقر: 

یک فرد فقیر تنها بی پول نیست. و او تنها در خانه اش فقر را تجربه نمی کند . آنها هرروز، در همه جا با شرایطی ویژه روبرو هستند. در واقع فقر خود را در جامه های مختلفی بر آنها آشکار میکند:


 در محله ای که در آن زندگی می کنند، در خوراک و پوشاک، در شغلی که می توانند برگزینند، در دسترسی به امکانات آموزشی، در شرایط بهداشتی و ... .


 گویی فقر زنجیره ای به هم پیوسته است و هر کس بخواهد به مقابله با آن برخیزد، نمی تواند این به هم پیوستگی را در نظر نداشته باشد.


⏪محله های حاشیه: 

افرادی که درگیر فقر هستند معمولاً در محله های خاصی از شهر که به نام محله های "پایین شهر" معروفند و بعضی هم در "حلبی آبادها " زندگی می کنند. مکان هایی که از ساده ترین امکانات زندگی مانند حداقل امنیت، بهداشت محیط وحتی گاهی امکاناتی مانند آب، برق و گاز محروم شده اند.


⏪ بیماری و درمان: حاشیه نشین ها معمولاً از امکانات درمانی مطلوب بی بهره هستند. مراکز درمانی دولتی که خدمات رایگان یا ارزان قیمت دارند، کفاف تعداد زیاد مراجعین رانمی کند و به دلایلی - از جمله همین تعداد زیاد مراجعین- کیفیت خدماتی پایینی دارند.


⏪ کودکان و سوءتغذیه:

 کودک درگیر فقر، حتی پیش از تولد خود، فقر را تجربه می کند. کودک در شکم مادری که دچار سوءتغذیه است، پرورش می یابد و با مشکلات جسمی و ذهنی به دنیا می آید. بسیاری از مادران این خانواده ها، بنا به شرایطشان قادر نیستند در دوران بارداری از خود مراقبتهای لازم (جسمی و روحی) را داشته باشند. این کودکان پس از تولد نیز غذای کافی و مناسب مصرف نمیکنند و اغلب دچار درجات مختلف سوءتغذیه هستند که عامل مهمی در عدم موفقیت تحصیلی آنها محسوب می شود.


⏪ فقر و آموزش: 

امروزه، اگر کسی بخواهد در محیط های اجتماعی حضوری فعال و در عین حال سالم داشته باشد، باید از قبل در محیطهای آموزشی مانند مدرسه و خانه، دانش، اخلاق و مهارتهای لازم را کسب کرده باشد. این آموزشها برای ، نه در خانه و نه در مدرسه به خوبی رخ نمی دهد. پدران و مادران محروم مانده از حقوق خود ، دانش، مهارت و فرصت کافی برای آموزش مهارتهای زندگی به فرزندانشان را ندارند. همچنین تنبیه شدن جسمی و روانشناختی کودک در مدرسه، تحقیر شدن توسط معلمان و خوردن انگ کم هوشی، عدم توانایی و خواست معلم برای علاقمند کردن کودک به درس و در نهایت مشکلات خانوادگی و نیاز خانواده کودک به کسب درآمد از طریق او، فقر آموزشی را به دنبال دارد.

https://goo.gl/35Q4nL

〰〰〰〰〰〰〰〰〰

@darvazeghar