۸ مطلب در خرداد ۱۳۹۲ ثبت شده است

دعوت به همکاری در جشن کارنامه


جلسه هماهنگی برگزاری جشن کارنامه کودکان تحت پوشش جمعیت امام علی (ع)، روز شنبه 1 تیر ماه ، ساعت 12 در خانه ایرانی مولوی برگزار می گردد.


                   

از تمامی دوستانی که تمایل به همکاری در برگزاری این جشن دارند، دعوت می نماییم که در این جلسه حضور بهم رسانند.

آدرس : خیابان مولوی – بعد از میدان محمدیه ، نرسیده به سه راه تختی – کوچه قفلسازان – پلاک 3 – خانه ایرانی مولوی

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با این شماره ها تماس بگیرید:  55603436، 55154165



۳۱ خرداد ۹۲ ، ۰۹:۲۴ ۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

لیست اقلام مورد نیاز خانه علم دروازه غار تهران

سلام دوستان :)

برای اطلاع دوستانی که گفته بودند، چه کالاهایی مورد نیاز خانه علم است، لیست این اقلام رو با کلیک بر "ادامه  مطلب" می تونید بخونید.

سپاس از توجه شما

:) 


 http://www.freeuploadsite.com/uploads/13718038901.jpg

ادامه مطلب...
۳۱ خرداد ۹۲ ، ۰۸:۳۹ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

نیایش عاشقان، صف به صف ایستادن در برابر تاریکی!


اعضای جمعیت امام علی، بار دیگر دست در دست یکدیگر جمع خواهیم شد و در محله های حاشیه و معضل خیز شهر به نیایشی از جنس عشق می نشینیم.

شاید امروز بسیاری از محله های شهر و کشورمان در اسارت فقر و اعتیاد باشند، اما دلیلی ندارد که فریاد بیزاری خود را از گوش دیو افیون دریغ کنیم و ایستادگی مان را به رخ این یزید زمان نکشیم..

از یادمان نرود که حسین و یارانش یک بار در کربلا جان سپردند و تا امروز با پیامشان جاویدند. "نیایش عاشقان" فرصتی است برای به یادگار گذاشتن پیامی بزرگ. پیامی که سال ها پس از ما نیز زنده خواهد بود.

آری! حتی در اسارت هم می توان آزاد بود!

پس در محله ای که از اعتیاد و فقر به سوگ سیاه نشسته، برای نیایشی سپید، گرد هم می آییم...

به امید خدا، این همبستگی، آغاز تغییری پر برکت خواهد بود.

http://www.freeuploadsite.com/uploads/13717525971.jpg

(نیایش عاشقان - محله شوش - سال91 )

---
زمان: جمعه، 31 خردادماه 1392 ساعت 19 («صلاه عشق» نماز اول وقت مغرب و عشا در کنار کودکان تنهای شرق شهر)
مکان: خاکسفید تهران
محل قرار: ساعت 19 خانه علم خاکسفید تهران؛ تهرانپارس، بین فلکه سوم و چهارم، خیابان 212 شرقی (واثقی)، تقاطع خیابان 137 و 212، پلاک 117

۳۰ خرداد ۹۲ ، ۱۸:۲۵ ۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

نازی هستم متخصص طراحی پروانه!


گزارش مهر از کارگاه نقاشی خانه علم دروازه غار، کارآفرینی فرهنگی در حمایت از کودکان کار و خیابان محروم از تحصیل
---
بیشتر از 8-9 سال نداشت. پاتوقش چهارراه وصال بود که صبح تا شب کنارش بایستد و دست هایش را دور دسته‌های گل گره بزند و چشم بدوزد به چراغ راهنمایی سر چهارراه. تمام روزش را با انتظارهای 40، 50 ثانیه‌ای می‌گذراند. 40 ثانیه انتظار تا به محض قرمز شدن چراغ پا تند کند وسط چهارراه و سراغ ماشین‌ها برود و با شروع 40 ثانیه سبز بعدی، با صدای بوق و فریاد رانندگان دوباره تا حاشیه خیابان بدود.
---
مجله مهر: اسمش مبینا است و تا یکی دو هفته قبل، هر روز از ساعت 8 صبح تا آخر شب سر چهارراه گلفروشی می‌کرد، قبل از آن هم صبح تا شبش با فروش دستمال کاغذی و فال در زیر زمین می‌گذشت: «توی مترو می‌رفتم و جوراب و دستمال و فال می‌فروختم اما همیشه از دست ماموران فرار می‌کردم و می‌ترسیدم بارم را بگیرند. هنوز هم ترس دارم ماموران بیایند و ببرندم. یک بار آنقدر دویدم که نفسم بالا نمی‌آمد، وقتی من و دوستانم را می‌گرفتند آنقدر التماس و گریه می‌کردیم تا ما را آزاد کنند. کار خیلی سختی داشتم.» این‌ها را مبینا می‌گوید و ادامه می‌دهد: «کار در چهارراه‌ها و خیابان و مترو را دوست ندارم. اگر خانواده مجبورم نمی‌کردند، هیچ وقت حاضر نمی‌شدم دست فروشی کنم. بعضی وقت‌ها فکر می‌کنم اگر روزی بزرگ شوم همه به من می‌گویند تو را وقتی داشتی جنس می‌فروختی در خیابان دیده ام، آن وقت من خجالت می‌کشم.»
حالا، امسال اولین سالی است که در روز جهانی منع کار کودکان، مبینا از تعاریف مرسوم کودک کار فاصله گرفته است. طبق تعریف جهانی، کودک کار کسی است که پیش از رسیدن به سن قانونی مجبور به کار مستمر و مداوم باشد و به همین دلیل از رشد طبیعی، اجتماعی، روانی و جسمانی‌اش باز بماند.
زندگی مبینا از چندماه قبل عوض شده. کار هنوز جزو جدایی ناپذیر کودکی مبینا است اما این بار در کارگاهی که نه از چشم‌های غریبه خبری هست و نه از مزاحمت‌های خیابانی. جایی که رنگ هست، نقاشی هست، بازی و غذا هست و مهم‌تر از آن می‌تواند کنار کار کردنش درس بخواند. مبینا می‌گوید: «از وقتی به خانه علم آمده ام دیگر دست فروشی نمی‌کنم تا خرج خانواده ام را بدهم. من مجبور هستم برای خانواده ام پول ببرم به خاطر همین باید کار کنم و نتوانستم به مدرسه بروم اما حالا هم درس می‌خوانم و هم کار می‌کنم. ساک‌های پارچه‌ای می‌دوزیم و رویش را با رنگ پارچه، چاپ می‌زنیم. کار جالبی است که اصلا خسته‌ام نمی‌کند. بهش می‌گوییم کیف‌های دوستدار محیط زیست.»

http://www.freeuploadsite.com/uploads/13716627112.jpg

خانه علم دروازه غار نزدیک به سه سال است پناهی شده است برای کودکانی که روزهای خود را در کوچه و خیابان‌های شلوغ برای خرجی خانواده‌شان شب می‌کنند، کودکانی که آرزوی بیشتر آنها کار نکردن است، اینکه به جای رفتن به سر کار آنهم دست فروشی و گدایی در سطح شهر که برای آنها سختی‌های بسیاری دارد مانند بقیه همسن و سال‌های خود به مدرسه بروند و درس بخوانند، بازی کنند و غذای سالم و خوب بخورند و دغدغه‌ای برای خرجی خانه‌شان نداشته باشند.
به محض آنکه وارد خانه علم می‌شویم، صدای خنده بچه‌ها از اتاقی در طبقه بالای توی گوشمان می‌پیچد. همه جا پر از رنگ و پارچه‌های سفید است. بچه‌ها دور تا دور میزهایی رنگی، با دست و صورت‌های رنگ گرفته نشسته اند و با دست‌های کوچک‌شان پارچه‌ها را نقش می‌زنند؛ پارچه‌هایی که بعد از آن زیر دست زنان سرپرست خانوار دوخته می‌شوند و به شکل کیف و ساک وارد بازار می‌شوند. دخترانی که در خانه علم کار می‌کنند 8 تا 14 ساله هستند. آنها همراه با یک مربی داوطلب نقاشی روی پارچه را یاد می‌گیرند و بعد از فروش کیف ها، دستمزدشان را دریافت می‌کنند.
شکیلا دختر 13ساله‌ای است که از دو سال قبل به این خانه می‌آید. او برایمان می‌گوید: «از وقتی می‌آیم خانه علم دیگر به مترو برای فروش دستمال نمی‌روم. خصوصا از زمانی که نقاشی روی پارچه را در این کلاس‌ها یاد گرفته ام هم اینجا درسم را می‌خوانم و هم درآمد دارم. دیگر از مامورهای مترو هم نمی‌ترسم چون همیشه دنبالم می‌کردند و من مجبور بودم فرار کنم اینجا دیگر ترس و دلهره ندارم.»
کم‌کم همه بچه‌ها دورمان جمع می‌شوند. زینب، مریم، فریبا، صدیقه و سمیه... مریم می‌گوید: خانم، بنویسید که من اینجا را خیلی دوست دارم. درس می‌خوانم، بازی می‌کنم و چون مجبور نیستم به خیابان بروم خسته هم نمی‌شوم. فریبا 9 ساله وسط حرف‌های مریم می‌پرد و بلند می‌گوید: اینجا ما رنج نمی‌کشیم.
کلمه رنج، برای دهان فریبای 9ساله بزرگ است. اما حقیقت زندگی او همیشه با رنج همراه بوده است. با گدایی، دستفروشی و کار در خیابان ها. فریبا حالا می‌گوید که فکر می‌کند یک هنرمند شده است که با دست‌های خودش طرح‌های شابلون‌ها را روی کیف‌ها نقش می‌زند.

نازی هستم متخصص طراحی پروانه!
بچه‌ها لا به لای کار، هر چند وقت یک بار نام خاله الناز را صدا می‌زنند. الناز مربی بچه‌ها است که به صورت داوطلبانه آموزش آنها را به عهده گرفته است. او می‌گوید: «در روزهای اول بچه‌ها چندان با این کار آشنا نبودند اما با گذشت زمان هم علاقه‌شان به هنر نقاشی روی پارچه بیشتر شد و هم توانمندتر شدند. طوری که الان هر کدام از آنها برای خود هنرمندی هستند که به رنگ‌ها و هنر چاپ و ویژگی‌های پارچه آشنایی پیدا کردند.»
او ادامه می‌دهد: «یادم هست در روزهای اول بچه‌ها با هم کنار نمی‌آمدند و گاهی دعوا می‌کردند. اما حالا با هم دوست‌های خیلی خوبی شده اند و کنار هم بدون هیچ مشکلی و با علاقه کار می‌کنند و حتی به یکدیگر هم کار یاد می‌دهند، الان هر کدام از آنها برای خود شناسنامه هنری دارند به طوری که برای اجرای طرح‌ها تخصص پیدا کردند. مثلا یکی از بچه‌ها به نام نازی طرح پروانه را خیلی زیبا نقش می‌زند، آنها نسبت به این طرح‌ها و نقش هایشان تعلق خاطر پیدا کردند و دیگر مثل روزهای اول فقط درآمدزایی این کار برایشان مهم نیست.»
سمیه اکبری راد هم که از مسولان کارگاه خانه علم دروازه غار است می‌گوید: «یکی از برنامه‌هایی که در همان ابتدای کار آن را مورد توجه قرار دادیم کشیدن تصویر حیوانات در حال انقراض بر روی این کیف‌ها بود، در حال حاضر در تلاش هستیم هر چه جدی‌تر این برنامه را با هدف حمایت از محیط زیست به نتیجه برسانیم، در واقع ما می‌خواهیم با کشیدن نقش حیوانات در حال انقراض بر روی این کیف‌ها از ماندگاری و بقا آنها حمایت کنیم.»
او ادامه می‌دهد: «با این نگاه روز به روز تنوع و ایجاد طرح‌های جدید در برنامه‌های هنری کارگاه قرار گرفت به صورتی که در حال حاضر از طرح‌های مختلف و متنوع استفاده می‌کنیم که کنار خلاقیت بچه‌ها در استفاده از رنگ و نوع نقش زدن آن جذابیت کیف‌ها بسیار بیشتر شده است، ما تلاش کردیم که بچه‌ها در خلق نقش بر روی این کیف‌ها آزاد بگذاریم که نتیجه آن به جایی رسیده است که حالا ما داریم از این بچه‌ها چیزهایی هم در حوزه اخلاقی و هم فنی و تکنیکی و هنری یاد می‌گیریم.»
http://www.freeuploadsite.com/uploads/13716628121.jpg
از محیا واحدی کمال که مسئول خانه علم دروازه غار است هم درباره چگونگی راه اندازی این کارگاه‌های مهارت اندوزی که حال به تولید این کیف‌ها مشغول است می‌پرسیم که می‌گوید: «هدف اصلی از فعالیت‌های خانه علم دروازه غار که زیر نظر "جمعیت امداد دانشجویی- مردمی امام علی (ع) "است حمایت همه جانبه از کودکان کار و خیابان است. در واقع در حال حاضر 7خانه به نام‌های "علم" و "ایرانی" در تهران و تعدادی در شهرستان‌ها مشغول به مبارزه علیه معضلات اجتماعی و حمایت از کودکان کار و خیابان هستند.»
او توضیح می‌دهد که یکی از اهداف اصلی این خانه‌ها رسیدگی به وضعیت کودکانی است که به هر دلیلی چون فقر مادی و فرهنگی از ادامه تحصیل محروم مانده اند: «ما وقتی این خانه‌ها را راه انداختیم متوجه شدیم بیشتر این کودکان به دلیل رفتن به سر کار در سطح شهر و دست فروشی و کسب درآمد برای خانواده شان، مجبور به ترک تحصیل شده اند و نتوانستند مانند همسن سال‌های خود زندگی کنند.»
کمالی واحد با اشاره به اینکه هیچ فردی و هیچ جامعه‌ای علاقمند به این نیست که کودکی مجبور به کار کردن شود گفت: «متاسفانه این کودکان در خانوده‌هایی متولد شدند و زندگی می‌کنند که مجبور هستند برای کسب درآمد به سر کار بروند که بیشتر آنها به شغل‌هایی چون فال فروشی، گل فروشی و در کل دستفروشی و حتی گاهی گدایی تن می‌دهند، و هیچ مجری قانونی نیز جلودار این قضیه نیست، بر همین اساس ما برای اینکه فرصتی به این کودکان بدهیم که در کنار خودمان باشند تا بتوانند هم بر حسب نیازشان کار کنند و هم ادامه تحصیل بدهند این کلاس‌ها و کارگاه‌های مهارت اندوزی را بر پا کردیم.»
او می‌گوید: «در واقع تولید و فروش این کیف‌ها که بنام دوستدار محیط زیست ثبت شده است، مورد تایید و حمایت برنامه جهانی محیط زیست GEF از برنامه کمک‌های کوچک SGP که متعلق به UNDP قرار گرفته است و در تلاشیم تا این کودکان که بخش مهمی از جامعه ما را تشکیل می‌دهند و متاسفانه به حال خود رها شده اند مهارت‌هایی را کنار آموزش‌های تحصیلی خود در این خانه‌ها فرا گیرند تا باور کنند که چقدر توانمند و با استعداد و پویا هستند و اینکه می‌توانند با عزت و اعتماد به نفس زندگی کنند و دیگر مجبور نشوند وقت خود را به دور از هرگونه امکانات و امنیتی از صبح تا شب در خیابان‌ها و کوچه‌ها و مترو این شهر بگذرانند.»
---
زهره شریفی
مجله خبری مهر؛ کد خبر: 3358 تاریخ مخابره : 22/3/1392
http://webzine.mehrnews.com/FullStory/News/?NewsId=3358
---
برای سفارش خرید کیف ها با ما تماس بگیرید: 55895759 و 23051110 و 09396007178

۲۹ خرداد ۹۲ ، ۱۷:۲۸ ۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

ایران 1130: "آقای رئیس جمهور! وقت عمل به وعده هاست!"



"آقای رئیس جمهور! وقت عمل به وعده هاست!"


در دیاری که اعتیاد هر روز بر آن پنجه می کشد و فقر هر لحظه قربانی می گیرد و کودکان، آواره خیابان ها هستند، فرصتی برای تماشا کردن نیست و باید اقداماتی فوری برای نجات جان انسان ها و به ویژه استیفای حقوق اولیه کودکان صورت گیرد.
انتخابات عرصه ای است که هر کس برای معرفی توانایی هایش وعده هایی می دهد... اما نباید غافل شد از وعده های محقق نشده... وعده هایی که بی گمان طوقی خواهد شد بر گردن آدمی و تا ابد خواهد ماند. قرآن کریم با لحنی هشدارگر می فرماید: "ای کسانی که ایمان آورده اید! چرا چیزی می گوئید که انجام نمی دهید؟!" (سوره صف -- آیه 2)
در این فیلم، شاهد گوشه بسیار کوچکی از معضلات اجتماعی در برخی خیابان های تهران هستیم.
بیانیه ایران 1130 که در خرداد 1388 توسط جمعیت امام علی منتشر شد، در اینترنت و فیسبوک جمعیت قابل جستجو می باشد.
---
توضیح: طرح ایران 1130 برای نخستین بار توسط جمعیت امداد دانشجویی -- مردمی امام علی (ع) (که سازمانی مردم نهاد و کاملا مستقل می باشد) همزمان با انتخابات سال 1384 و 1388 برگزار شد. در سال 88 از کاندیداها و نمایندگانشان برنامه هایشان را برای رفع معضلات اجتماعی پرسیدیم. در بخشی از این فیلم، شاهد گوشه هایی از این برنامه هستیم.
نام ایران 1130 برگرفته از مساحت ایران تقسیم بر (4 سال ضربدر 365 روز) دوران ریاست جمهوری است.
یعنی رئیس جمهور برای آبادی ایران هر روز باید تقریبا برای 1130 کیلومتر مربع از خاک وطن برنامه داشته باشد.
---
نسخه یوتیوب:
نسخه فیسبوک:
لینک های دانلود مستقیم فایل کم حجم:
نسخه ویژه موبایل:
۲۷ خرداد ۹۲ ، ۲۱:۵۷ ۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

خاطرات تلخ و شیرین ما - زینب

پریروز رفته بودم توی محل که زینب را دیدم. گفت: «خانوم! می خوام بکشمت!» گفتم: «بکش خاله.»
یه دفعه محکم بغلم کرد! با خودم گفتم: «زینب، میشه هر روز منو بکشی خاله! کشتن تو عینه زنده کردنه»
این هفته سه شنبه که بچه های خونه علم را برده بودیم اردو، زینب هم باهامون اومد. یه مدت طولانی از آخرین باری که به خونه علم اومده بود می گذشت.
راستی امروز دوباره خودش اومد خونه علم. یه نیایش کوچیک داشتیم و بعد همه با هم دعا کردیم. زینب هم دعا کرد... دعا کرد که باباش اعتیادش را ترک کنه... پر از بغض بود.
یاد نیایش عاشقان افتادم... شبی که همه بچه های دانشجوی جمعیت توی پارک محله دروازه غار جمع شدیم و دعا کردیم. یاد نمازی که خوندیم افتادم و یاد بچه هایی که اون شب کنارمون بودن...
اون شب صدیقه بود که پیش ما بود و دوباره به خونه علم برگشت و امروز زینب دوباره کنارمون برگشته...
خدایا، به راستی که معجزه حضور تو، در لحظه لحظه بودن کنار این بچه ها برای ما معنی پیدا کرده... به راستی که تو در چشمان همین کودکان نشسته ای و به ما می نگری.

http://www.freeuploadsite.com/uploads/13708790651.jpg

 

۲۰ خرداد ۹۲ ، ۱۵:۴۶ ۹ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

ما ایمان داریم...


امروز که لبخند خدا را بر لبان زیبایتان، و کارنامه قبولی مدرسه با بهترین نمرات را در دستان کوچکتان می بینم، چشم به روزنامه دیواری زیبایی که شما فرزندان خانه علم دروازه غار با عشق ساخته اید می دوزم، به یاد روزهای نه چندان دور گذشته می افتم و تنها خدای خودم را سپاس می گزارم؛ خدای این خانه را، خدای این محله را، خدای این شهر را، خدای این سرزمین را، خدای جمعیت امام علی خودمان را که در خانه های کودکان این سرزمین یافته ایمش...
و به یاد این جمله می افتم که خداوند هیچگاه کسی را تنها نمی گذارد. کافی است از خواب خود برخیزی و به دستان خویش بنگری و از خود برون آیی تا او را به تمامی و کمال شاهد باشی.
دختران عزیزمان، شما دلیلی هستید روشن، برای اینکه می شود این سرزمین را با دستان خودمان بسازیم. و نیز دلیلی برای ادامه این راه...
هنوز راه طولانی در پیش است، اما ایمان داریم که این راه به خانه خورشید می رسد.

http://www.freeuploadsite.com/uploads/13708007222.jpg

۱۹ خرداد ۹۲ ، ۱۷:۵۹ ۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

تیم فوتبال نوجوانان پرشین (خانه علم دروازه غار)


نخستین شب از دور جدید تمرینات تیم پرشین جمعیت امام علی (خانه علم دروازه غار) سه شنبه 14خرداد ساعت 20 در ورزشگاه هرندی در این محله برگزار شد. از جمعه 10 خرداد 92، تیم فوتبال نوجوانان پرشین، دو روز در هفته و در زمین چمن تمرین می کند. سابقا این تیم سالنی بود و فقط روزهای جمعه تمرین داشت. اگر می توانید امکاناتی را در اختیار این تیم قرار دهید، با 23051110 تماس بگیرید. همچنین قابل ذکر است که همه اعضای این تیم را کودکان کار و خیابان که بیشتر ساکن محله دروازه غار تهران هستند، تشکیل می دهند. این تیم قرار است سال آینده در مسابقات لیگ دسته یک نوجوانان تهران حاضر باشد.
.
.
.http://www.freeuploadsite.com/uploads/13706271591.jpg
.
.
.
http://www.freeuploadsite.com/uploads/13706271592.jpg
.
.
.
http://www.freeuploadsite.com/uploads/13706271593.jpg
.
.
.
http://www.freeuploadsite.com/uploads/13706271594.jpg
.
.
.
http://www.freeuploadsite.com/uploads/13706271595.jpg
۱۷ خرداد ۹۲ ، ۱۷:۳۸ ۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰